Končno se po dolgem času spet javljam. Slaba internetna povezava in aktivno delo v Indoneziji, kjer sem preživela avgust in september, potem pa še priprave na samostojni razstavi so razlogi, zakaj od mene že dolgo časa ni bilo nobenega glasu. A gremo po vrsti:

Konec septembra sem se vrnila iz rezidence, ki sem jo preživela v tradicionalni lončarski vasici Pagerjurang, Klaten, uro vožnje od indonezijske kulturne prestolnice Yogyakarta. Tam je nastalo delo Vdor v Prostor (hitro pogledat v galerijo!), o sami izkušnji pa se bom razpisala v nadaljnih dneh. Instalacija je bila razstavljena v Galeri Nasional Indonesia, v Jakarti, na JCCB#3, Jakarta Contemporary Ceramics Biennale #3. Katalog bienalne razstave si lahko ogledate na tej strani.

V času moje odsotnosti pa se je dogajalo tudi v Sloveniji. Sprejeta sem bila na XV. Ex-tempore Keramike v Piran, kjer sem prejela nagrado za najizvirnejše delo, za kip Kompozicija št. 53.

V času moje odsotnosti se je zaključila tudi razstava XXI Concorso di Ceramica Mediterranea, ki je potekala v muzeje keramike, Grottaglie, v Italiji. Na razstavi sem sodelovala s kipom iz serije Objekti.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Po mojem prihodu v Slovenijo, pa smo otvorili že dve novi samostojni razstavi.

Vdor v Prostor, je manjša razstava, ki je trenutno razstavljena v Črnem kotu v Kosovelovem Domu v Sežani. Razstavljene so fotografije dela Vdor v Prostor, ter manjša instalacija, ki združuje kipe iz serije Objekti, ki so že bili razstavljeni leta 2013 v galeriji Zavoda za kiparstvo. Razstavo si lahko ogledate do 2.11.2014.
20141007_180953

20141007_181054

 

Stik je nastajal pred mojim odhodom v tujino in je razstavljen v Lični Hiši, v Ajdovščini. Razstava se je otvorila v manjši zasedbi, a z zelo domačim in sproščenim vzdušjem. Polona, David, Oskar in Jon, vesela sem, da je Stik zaživel z vašo pomočjo inv vaši čudoviti galeriji! Razstava uporabne keramike in grafik je na ogled do 7.11.2014. Fotografije iz razstave si lahko ogledate tukaj.

vabilo-kristina-porezava2

In kaj prinaša prihodnjost? Novembra se vračam v Wroclaw, na Poljsko, kjer sem študirala keramiko in grafiko, v času mojega absolventa. Zdaj se vračam na podiplomski študij Interdisciplinary printmaking. Bo še zanimivo in vas bom sproti obveščala o dogajanju.

 

 

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.